Frihed til at bo og leve i hele Danmark

Der findes gode liv i storbyer og i landsbyer, i lejligheder og i skoven. Hvor du lever bedst, er helt op til dig. Derfor skal det være nemt at bo og leve i hele Danmark.

Der findes heldigvis ikke kun én udgave af det gode liv.

For nogle findes det gode liv i storbyens pulserende gader, hvor mange mennesker blander sig med hinanden hver dag. Her er det er nemt at komme sine naboer ved, når man hører overboens lille datter lære at gå eller hjælper tilflytterne ind på den anden side af gården. Der er kulturliv, gastronomi og shopping lige ved døren.

For nogle findes det gode liv i naturen og landsbyens ro. Her er der plads til stilheden. Man kan se naturens cyklus og dyrene hverdag og bruge tid på at lade tankerne flyve mod bøgetræernes toppe eller ud over havets uendelige horisont. Der er plads til store familier og levende fællesskaber, hvor man hjælper hinanden i en landsby, hvor man virkelig kender de andre.

For nogle findes det gode liv i et helt andet sted!

Det vigtigste er, at der er frihed til at vælge selv. Frihed til at købe et hus, hvor man selv vil. Foreningsliv og fællesskaber skal trives både i storbyen og landsbyen.

Konkret vil jeg:

 • Sænke skatterne på arbejde, så man kan betale huslejen nemmere
  Skatten på arbejde skal ned. Det betyder helt konkret, at huslejen bliver nemmere at betale både i lejlighederne i byerne og i husene på landet. Det giver luft i budgettet og bedre mulighed for at flytte hen, hvor man gerne vil bo.

 • Kortere skoledage og friere foreningsliv
  Børn såvel som voksne har brug for et levende foreningsliv. Det er gennem frivillig deltagelse i sport, fritid og kultur at vi dannes og modnes som mennesker. Derfor skal der være gode vækstbetingelser for foreningslivet både i byerne og på landet. Det kræver fx en kortere skoledag, så børn og unge har tid og energi til at engagere sig i fritiden.

 • Lavere boligskatter
  Langt de fleste drømmer om at eje deres egen bolig. Det skal langt flere have råd til. Derfor skal boligskatterne ned, så drømmen om en ejerlejlighed i byen, et parcelhus til børnene eller en nedlagt landejendom i naturen alt sammen bliver nemmere at købe og leve i.

 • Bedre infrastruktur i hele Danmark
  Det skal være nemt at bo og leve i hele landet. Det kræver, at vi langt nemmere kan komme rundt i landet. Derfor skal der investeres i veje og jernbaner, så både privatbiler og toge kan komme nemt frem – også til de små landsbyer. Der skal forskes og udvikles mere på fleksible transportformer som flex-trafik og selvkørende biler, så man nemt og billigt kan bruge både byen og landet, uanset hvor man bor, lever og arbejder.